מועדון הלקוחות של טרי / הרשמו עכשיו לקבלת הנחות והטבות
בא לי טרי!
הוספת מתכון לאתר


"פולנטה" דלעת עם ראגו פטריות, אספרגוסים, וביצה עלומה

גרסת פליאו לפולנטה של מחניודה. מנה של מסעדה אצלכם בבית. פליאו, ללא גלוטן, ללא תירס.
00:30
0
כשר
צמחוני
40 ראשונים
פליאו
ללא סוכר
ללא גלוטן
המתכון

מרכיבים:

לפולנטה:

500 גרם דלעת מכל סוג

3/4 כוס קמח קוקוס

1/2 ביצה טרופה

1/4 כוס קמח שקדים

2 כפות גהי או שמן זית

1/2כפית מלח

שמן קוקוס (לטפטוף)

ראגו פטריות:

2 כפות גהי

200 גרם מכל פטריה קרועות ביד – שמפניון/פורטבלו/חורש או ירדן

מלח ופלפל

כפית טימין קצוץ

 ביצים עלומות:

6 ביצים

1/4 כוס חומץ לבן כלשהו ( עדיף בן יין)

הגשה:

6-8 גבעולי אספרגוס, קלופים וחלוטים קצרות (30 שניות בלבד) קלופים וחתוכים

2 כפיות שמן כמהין או שמן זית

אופן ההכנה:

מכינים את הפולנטה: מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

פורסים את הדלעת לחצי ומסירים את הזרעים. מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, מטפטפים שמן זית וקורט מלח והפלפל משני חצאים. אופים במשך 40-50 דקות, עד שהדלעת משחימה בקצוות ורכה מבפנים.

בקערה בינונית, מערבבים את החומרים היבשים יחד.

מוציאים את הדלעת מהתנור ומצננים במשך 5 דקות. בעזרת כף גורפים את בשר הדלעת לתוך בלנדר ומעבדים עד לקבלת פירה.

מעבירים את פירה הדלעת לקערה גדולה, מוסיפים גהי וביצה. מקציפים עם מערבל חשמלי במהירות נמוכה או עם מטרפה. מוסיפים את המרכיבים היבשים לקערת המרכיבים הרטובים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתחיל להיווצר.

מוציאים את כדור הבצק ומניחים בתוך תבנית מלבנית מכוסה בנייר אפייה. מעבירים למקרר למינימום של 2-4 שעות או לילה.

פורסים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ, מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, מטפטפים שמן זית או שמן קוקוס. אופים במשך 20-25 דקות עד שקצוות הפולנטה ייראו יבשים והיא תתחיל להשחים.

מוציאים מהתנור ומצננים במשך 5 דקות.

מכינים את הראגו: מחממים מחבת גדולה או סיר נמוך ורחב . מוסיפים את גהי ואז את כל שאר המרכיבים ומבשלים על אש בינונית עד שהפטריות הוציאו את כל הנוזל והפכו לשחורות ומרוכזות בטעמן.

מכינים את הביצים: מרתיחים 2 ליטר מים עם רבע כוס החומץ. בעזרת מטרפה בוחשים את המים ופותחים את הביצה באמצע הסיר ובעדינות. מכבים את האש וממתינים 3 וחצי דקות. חוזרים על התהליך עם כל הביצים.

הגשה: חולטים את האספרגוסים ל 20 שניות. מתבלים במעט מלח ,לימון ושמן זית וחוצים לשלישים.

מניחים על צלחת 2 פרוסות "פולנטה" חמימה, כף גדושה מהפטריות, 3-4 שלישי אספרגוס, ביצה עלומה אחת מתובלת במלח ופלפל וכמה טיפות שמן כמהין / זית. 

המתכון בהשראת האתר

התמונה מהאתר

תגובות (0)
שם
Email (לא יפורסם)
הזן את תגובה למטה ולהגיש
קוד אבטחה
הזן את קוד האבטחה:
 

ברוכים הבאים לטרי!

טרי היא קבוצה של אנשים שהגיעה לתזונת פליאו דרך קרוספיט. בחיים "הרגילים" אנחנו עוסקים במקצועות שונים שאינם קשורים לתזונה וחיפשנו אתר שמרכז מתכונים שיתאימו לתזונה קדמונית.

על הדרך גילינו שיש מעט אתרים בעברית בנושא ושקיימים אנשים רבים שמעוניינים בתזונה נטולת גלוטן – חולי צליאק, אנשים האוכלים לפי שיטת מכון אברהמסון ועוד אנשים שמחפשים מזונות אמיתיים וככל שניתן ללא עיבוד.

באתר טרי תמצאו מתכונים רבים שנאספו על ידינו מאתרים שונים בארץ ובעולם וכן מספר מתכונים מקוריים שלנו, כולם מקוטלגים ומתויגים לחיפוש מהיר ויעיל.

תיהנו ותהיו בריאים...

אתרים מומלצים:

קרוספיט H team חולון

קרוספיט כפר סבא

מר קדמוני

יצירת קשר:

אימייל: cs@tari.co.il

פייסבוק: http://www.facebook.com/tari.co.il

 

כל הזכויות שמורות לבעלי האתר, קהילה המתמקדת בבריאות, כושר ואיזון תוך התבססות על תזונה בריאה ואמיתית. אתר טרי מציג מגוון רב של מתכונים, מאכלים, מדריכים, טיפים, קישורים לנ"ל ועוד. אין לעשות כל שימוש במידע באתר טרי באינטרנט ללא קבלת אישור מפורש בכתב לפי תקנון האתר.
הצהרת כוונות: המידע באתר "טרי" אינו נועד לאבחן, לטפל או לרפא מחלות. כל החומרים מוצגים באתר בכדי לספק מידע ותו לא. תמיד היוועצו ברופא או מטפל מוסמך בכל שאלה שיש לכם בנוגע למצבכם הרפואי לפני שאתם מתחילים תכנית תזונתית, פעילות גופנית, לוקחים תוספי תזונה או משתמשים בכל מידע אחר המוצג באתר שלנו.