מועדון הלקוחות של טרי / הרשמו עכשיו לקבלת הנחות והטבות
בא לי במקסימום !!!
עכשיו בערוץ ה- YouTube
של טרי
הוספת מתכון לאתר


פולנטה "מחניודה" עם ראגו פטריות אספרגוסים וביצה עלומה

מתכון של תומר עמדי השף של מסעדת מחניודה החדשה שעתידה להיפתח בלונדון שימו לב: מכינים את הפולנטה והראגו בו זמנית http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4376889,00.html
כשר
צמחוני
נטול סוכר
נטול גלוטן
המתכון

המרכיבים ל-6 מנות:

לפולנטה:

500 גרם קמח תירס

1.5 ליטר חלב

200 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף חמאה

1 כף פרמזן מגורר

מלח

לראגו פטריות:

2 כפות חמאה

200 גרם מכל פטריה קרועות ביד – שמפניון/פורטבלו/חורש או ירדן

מלח ופלפל

כפית טימין קצוץ

 לביצים העלומות:

6 ביצים

1/4 כוס חומץ לבן כלשהו ( עדיף בן יין)

 להגשה:

6-8 גבעולי אספרגוס, קלופים וחלוטים קצרות (חצי דקה לכל היותר) קלופים וחתוכים

100 גרם גבינת פרמזן פרוסה דק בקולפן

2 כפיות שמן כמהין או שמן זית

 אופן ההכנה:

מכינים את הפולנטה: מביאים את השמנת והחלב לסף רתיחה, מזרזפים את קמח התירס תוך כדי בחישה ללא הרף עד לקבלת מרקם קטיפתי. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

מכינים את הראגו: מחממים מחבת גדולה או סיר נמוך ורחב . מוסיפים את החמאה ואז את כל שאר המרכיבים ומבשלים על אש בינונית עד שהפטריות הוציאו את כל הנוזל והפכו לשחורות ומרוכזות בטעמן.

מכינים את הביצים: מרתיחים 2 ליטר מים עם רבע כוס החומץ. בעזרת מטרפה בוחשים את המים ופותחים את הביצה באמצע הסיר ובעדינות. מכבים את האש וממתינים 3 וחצי דקות. חוזרים על התהליך עם כל הביצים.

הגשה: חולטים את האספרגוסים ל20 שניות. מתבלים במעט מלח ,לימון ושמן זית וחוצים לשלישים.

שמים בצנצנת או קערה קטנה 3 כפות פולנטה, כף גדושה מהפטריות, 3-4 שלישי אספרגוס, ביצה עלומה אחת מתובלת במלח ופלפל, חופן פרמזן, כמה טיפות שמן כמהין וסוגרים. מגישים לשולחן, סופרים עד 10, פותחים, שוברים את החלמון ומתענגים.

תגובות (0)
שם
Email (לא יפורסם)
הזן את תגובה למטה ולהגיש
קוד אבטחה
הזן את קוד האבטחה:
 

ברוכים הבאים לטרי!

טרי היא קבוצה של אנשים שהגיעה לתזונת פליאו דרך קרוספיט. בחיים "הרגילים" אנחנו עוסקים במקצועות שונים שאינם קשורים לתזונה וחיפשנו אתר שמרכז מתכונים שיתאימו לתזונה קדמונית.

על הדרך גילינו שיש מעט אתרים בעברית בנושא ושקיימים אנשים רבים שמעוניינים בתזונה נטולת גלוטן – חולי צליאק, אנשים האוכלים לפי שיטת מכון אברהמסון ועוד אנשים שמחפשים מזונות אמיתיים וככל שניתן ללא עיבוד.

באתר טרי תמצאו מתכונים רבים שנאספו על ידינו מאתרים שונים בארץ ובעולם וכן מספר מתכונים מקוריים שלנו, כולם מקוטלגים ומתויגים לחיפוש מהיר ויעיל.

תיהנו ותהיו בריאים...

ניוזלטר פסח

אתרים בהם אנחנו נעזרים רבות:

קרוספיט הרצליה

מה יש לצהרים

פשוט טעים

הסלסלה של מאיה ואודי

ביסטייל

יצירת קשר:

אימייל: cs@tari.co.il

פייסבוק: http://www.facebook.com/tari.co.il

 

כל הזכויות שמורות לבעלי האתר, קהילה המתמקדת בבריאות, כושר ואיזון תוך התבססות על תזונה בריאה ואמיתית. אתר טרי מציג מגוון רב של מתכונים, מאכלים, מדריכים, טיפים, קישורים לנ"ל ועוד. אין לעשות כל שימוש במידע באתר טרי באינטרנט ללא קבלת אישור מפורש בכתב לפי תקנון האתר.